Op de internationale markten wordt een vat ruwe olie alsmaar duurder. Boven alle problemen is er nu ook een staking in Gabon bovenop gekomen, wat de olieprijs gisteren naar omhoog duwde.

Voor het Verenigd Koninkrijk is olie bovendien duurder geworden als gevolg van de stijging van het pond. Op de koop toe moeten de Britten meer belasting betalen op brandstof.

Ook aardgas is fors duurder geworden. Sinds januari bedraagt de prijsstijging voor gas 25%, sinds november van vorig jaar is er sprake van een prijsstijging met 30%.

Op de internationale markten wordt een vat ruwe olie alsmaar duurder. Boven alle problemen is er nu ook een staking in Gabon bovenop gekomen, wat de olieprijs gisteren naar omhoog duwde. Voor het Verenigd Koninkrijk is olie bovendien duurder geworden als gevolg van de stijging van het pond. Op de koop toe moeten de Britten meer belasting betalen op brandstof. Ook aardgas is fors duurder geworden. Sinds januari bedraagt de prijsstijging voor gas 25%, sinds november van vorig jaar is er sprake van een prijsstijging met 30%.