Volgens Darling moet een situatie worden vermeden waarin alles wordt opgeblazen en dusdanige proporties aanneemt dat de situatie niet meer onder controle kan worden gehouden.

Een dergelijk scenario zou catastrofale gevolgen kunnen hebben. De Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of England hielden recent hun basisrente ongewijzigd. Ze blijven bovendien geld in het monetair systeem pompen.

Die nulrente heeft echter een vlucht richting asset classes als grondstoffen en aandelen geleid. Darling stelt dat zeer voorzichtig moet worden omgesprongen met het huidige monetaire beleid.

Het is volgens hem noodzakelijk om extra maatregelen in te bouwen die het opbouwen van zeepbellen en de daaropvolgende implosie van die bubbles onmogelijk maken. Daarvoor is echter samenwerking tussen de 20 landen van G-20 nodig.

Volgens Darling moet een situatie worden vermeden waarin alles wordt opgeblazen en dusdanige proporties aanneemt dat de situatie niet meer onder controle kan worden gehouden. Een dergelijk scenario zou catastrofale gevolgen kunnen hebben. De Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of England hielden recent hun basisrente ongewijzigd. Ze blijven bovendien geld in het monetair systeem pompen. Die nulrente heeft echter een vlucht richting asset classes als grondstoffen en aandelen geleid. Darling stelt dat zeer voorzichtig moet worden omgesprongen met het huidige monetaire beleid. Het is volgens hem noodzakelijk om extra maatregelen in te bouwen die het opbouwen van zeepbellen en de daaropvolgende implosie van die bubbles onmogelijk maken. Daarvoor is echter samenwerking tussen de 20 landen van G-20 nodig.