Bovendien zijn er veel concurrenten van Bitcoin aan een razendsnelle opmars bezig. Toch blijft Bitcoin momenteel het boegbeeld van de virtuele valutasector. Inmiddels is er toch al minstens één moderne centrale bank bereid gevonden om een stuk mee te gaan in het Bitcoin-verhaal.

De Britse Royal Mint wil bitcoins gedekt door goud uitgeven. Het bericht stond te lezen in de Financial Times, die ook al meende te weten dat er gedacht werd aan een gouddekking met een waarde van 500 pond. Voordeel is dat de bezitters de munt kunnen laten smelten en zodoende geen verlies lijden wanneer de koers van Bitcoin helemaal moest kelderen.

Bovendien zijn er veel concurrenten van Bitcoin aan een razendsnelle opmars bezig. Toch blijft Bitcoin momenteel het boegbeeld van de virtuele valutasector. Inmiddels is er toch al minstens één moderne centrale bank bereid gevonden om een stuk mee te gaan in het Bitcoin-verhaal. De Britse Royal Mint wil bitcoins gedekt door goud uitgeven. Het bericht stond te lezen in de Financial Times, die ook al meende te weten dat er gedacht werd aan een gouddekking met een waarde van 500 pond. Voordeel is dat de bezitters de munt kunnen laten smelten en zodoende geen verlies lijden wanneer de koers van Bitcoin helemaal moest kelderen.