Bovendien mag ze deposito's aanslaan wanneer dat nodig zou blijken. Het bericht stond afgelopen zaterdag te lezen in The Financial Times en veroorzaakte nogal wat ophef. HM Revenue & Customs krijgt van minister George Osborne een ongekende macht, onder andere om niet betaalde belastingen te innen.

Het spreekt voor zichzelf dat die macht ook kan gebruikt worden wanneer de Britse regering zelf in geldnood dreigt te komen. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens gelijkaardige maatregelen ook in andere Europese landen afgekondigd zullen worden.

Bovendien mag ze deposito's aanslaan wanneer dat nodig zou blijken. Het bericht stond afgelopen zaterdag te lezen in The Financial Times en veroorzaakte nogal wat ophef. HM Revenue & Customs krijgt van minister George Osborne een ongekende macht, onder andere om niet betaalde belastingen te innen. Het spreekt voor zichzelf dat die macht ook kan gebruikt worden wanneer de Britse regering zelf in geldnood dreigt te komen. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens gelijkaardige maatregelen ook in andere Europese landen afgekondigd zullen worden.