Maandag steeg de koers van het Britse pond wel weer wat, naar 1,08 euro voor een pond. In het crisisjaar 2008 stond het pond op het laagste peil ooit (1,02 euro).

Ook tegenover de Amerikaanse dollar ging het pond omlaag. De koers daalde tot 1,2015 dollar voor een pond, het laagste niveau sinds begin 2017.

Het pond staat sinds de verkiezing van Boris Johnson tot premier onder druk. Beleggers houden steeds meer rekening met een no-dealbrexit en zijn bang dat zo'n vertrek uit de Europese Unie zonder afspraken de Britse economie geen goed zal doen.

Maandag steeg de koers van het Britse pond wel weer wat, naar 1,08 euro voor een pond. In het crisisjaar 2008 stond het pond op het laagste peil ooit (1,02 euro). Ook tegenover de Amerikaanse dollar ging het pond omlaag. De koers daalde tot 1,2015 dollar voor een pond, het laagste niveau sinds begin 2017. Het pond staat sinds de verkiezing van Boris Johnson tot premier onder druk. Beleggers houden steeds meer rekening met een no-dealbrexit en zijn bang dat zo'n vertrek uit de Europese Unie zonder afspraken de Britse economie geen goed zal doen.