Ten opzichte van de maand voordien was er sprake van een daling van de productie met 0,50%, zo maakte het Office for National Statistics bekend. De consensusverwachting lag op een stijging met 0,20%.

De British Chambers of Commerce verklaarde anderzijds dat het vertrouwen in de verwerkende industrie in het tweede kwartaal toenam, hoewel het herstel van de Britse economie nog niet gegarandeerd is.

Volgens de analisten zal de Britse economie het op eigen houtje niet weten te redden. De prognoses voor de verwerkende industrie zijn sterk afhankelijk van wat er in Europa en in de rest van de wereld gebeurt. Ten opzichte van twaalf maanden geleden is de industriële productie met 12,70% gedaald.

Ten opzichte van de maand voordien was er sprake van een daling van de productie met 0,50%, zo maakte het Office for National Statistics bekend. De consensusverwachting lag op een stijging met 0,20%. De British Chambers of Commerce verklaarde anderzijds dat het vertrouwen in de verwerkende industrie in het tweede kwartaal toenam, hoewel het herstel van de Britse economie nog niet gegarandeerd is.Volgens de analisten zal de Britse economie het op eigen houtje niet weten te redden. De prognoses voor de verwerkende industrie zijn sterk afhankelijk van wat er in Europa en in de rest van de wereld gebeurt. Ten opzichte van twaalf maanden geleden is de industriële productie met 12,70% gedaald.