Bij de Bank of England is Adam Posen is van mening dat de relatief bescheiden niveaus van de huizenverkopen in dat verband voldoende zeggen. Het aantal transacties op de vastgoedmarkt is drastisch gedaald.

Posen verwacht dat de risico's op een verder inkrimpen van de markt groter zijn dan die op een stijging van de huizenprijzen. De vastgoedmarkt in het Verenigd Koninkrijk liet vorig jaar een bescheiden herstel optekenen.

Bovendien stegen de prijzen, dit als gevolg van lage rentevoeten en van een gebrek aan aanbod. Dit jaar lijken de kaarten echter anders geschud, de banken zijn opnieuw voorzichtiger geworden.

Daardoor bevond de Royal Institution of Chartered Surveyors index voor de vastgoedmarkt zich in december op een dieptepunt voor de afgelopen 18 jaar. Niets wijst er op dat de kredietverstrekking dit jaar gaat verbeteren.

Bij de Bank of England is Adam Posen is van mening dat de relatief bescheiden niveaus van de huizenverkopen in dat verband voldoende zeggen. Het aantal transacties op de vastgoedmarkt is drastisch gedaald. Posen verwacht dat de risico's op een verder inkrimpen van de markt groter zijn dan die op een stijging van de huizenprijzen. De vastgoedmarkt in het Verenigd Koninkrijk liet vorig jaar een bescheiden herstel optekenen. Bovendien stegen de prijzen, dit als gevolg van lage rentevoeten en van een gebrek aan aanbod. Dit jaar lijken de kaarten echter anders geschud, de banken zijn opnieuw voorzichtiger geworden. Daardoor bevond de Royal Institution of Chartered Surveyors index voor de vastgoedmarkt zich in december op een dieptepunt voor de afgelopen 18 jaar. Niets wijst er op dat de kredietverstrekking dit jaar gaat verbeteren.