Het Office for National Statistics in Londen maakte eerder bekend dat het BBP met 1,90% zou zijn gekrompen. De consensusverwachting bij de analisten lag op een krimp met slechts 2,40%.

Vooral in de bouw werd een sterke terugval vastgesteld, de daling was daar driemaal zo groot als eerst was berekend. De krimp van het BBP was de ergste sinds 1958, dus in meer dan een halve eeuw.

Bij de Bank of England waarschuwde governeur Mervyn King vorige week al dat het economisch herstel een lange en moeilijke weg heeft te gaan. De markt voor woonkredieten is teruggevallen tot het laagste niveau sinds 1993.

Het Office for National Statistics in Londen maakte eerder bekend dat het BBP met 1,90% zou zijn gekrompen. De consensusverwachting bij de analisten lag op een krimp met slechts 2,40%.Vooral in de bouw werd een sterke terugval vastgesteld, de daling was daar driemaal zo groot als eerst was berekend. De krimp van het BBP was de ergste sinds 1958, dus in meer dan een halve eeuw. Bij de Bank of England waarschuwde governeur Mervyn King vorige week al dat het economisch herstel een lange en moeilijke weg heeft te gaan. De markt voor woonkredieten is teruggevallen tot het laagste niveau sinds 1993.