U.K. Energy Secretary Chris Huhne, sprak vorige week van een economie die 'bankroet' is. Het gaat inderdaad niet goed in het Verenigd Koninkrijk, maar dergelijke uitspraak is toch lichtjes overdreven.

Het gevaar bestaat dat dergelijke uitspraken het vertrouwen van de consumenten nog verder omlaag trekken. Het consumenten- en business vertrouwen hebben in het Verenigd Koninkrijk al een stevige knauw gekregen.

De index die het vertrouwen van de doorsnee Brit uitdrukt, is teruggevallen tot het laagste niveau sinds april 2009. Deze index is sinds april in steile val en een bodem is nog niet in zicht.

U.K. Energy Secretary Chris Huhne, sprak vorige week van een economie die 'bankroet' is. Het gaat inderdaad niet goed in het Verenigd Koninkrijk, maar dergelijke uitspraak is toch lichtjes overdreven. Het gevaar bestaat dat dergelijke uitspraken het vertrouwen van de consumenten nog verder omlaag trekken. Het consumenten- en business vertrouwen hebben in het Verenigd Koninkrijk al een stevige knauw gekregen. De index die het vertrouwen van de doorsnee Brit uitdrukt, is teruggevallen tot het laagste niveau sinds april 2009. Deze index is sinds april in steile val en een bodem is nog niet in zicht.