Stuart Gulliver, chairman Europe, Middle East and Global Businesses bij HSBC, reageert daarmee op het oprichten van een commissie door de Britse regering om het lot van de banken te bekijken.

De opsplitsing van de banken zou betekenen dat de consumentendivisie en de securities units gescheiden zouden worden. Het rapport van de Independent Banking Commission zal in september 2011 bekendgemaakt worden.

HSBC Chief Executive Officer Michael Geoghegan verhuisde al van Londen naar Hong Kong als gevolg van de meer internationale focus die deze bank zich heeft aangemeten. Geoghehan zou niettemin een gedwongen opsplitsing van de banken betreuren.

Stuart Gulliver, chairman Europe, Middle East and Global Businesses bij HSBC, reageert daarmee op het oprichten van een commissie door de Britse regering om het lot van de banken te bekijken. De opsplitsing van de banken zou betekenen dat de consumentendivisie en de securities units gescheiden zouden worden. Het rapport van de Independent Banking Commission zal in september 2011 bekendgemaakt worden. HSBC Chief Executive Officer Michael Geoghegan verhuisde al van Londen naar Hong Kong als gevolg van de meer internationale focus die deze bank zich heeft aangemeten. Geoghehan zou niettemin een gedwongen opsplitsing van de banken betreuren.