Niet alleen de woningprijzen vlogen door het plafond, ook commercieel vastgoed. Veel banken zitten nog altijd opgezadeld met leningen afgesloten voor de financiering van dit soort vastgoed.

Volgens William Newsom van broker Savills Plc kunnen de verliezen op dit vastgoed gaan oplopen tot 10 miljard pond. Veel van die kredieten zijn namelijk gelinkt aan interest-rate swaps. Newsom meent te weten dat dit in meer dan de helft van de gevallen zo zou zijn.

In totaal zouden de Britse banken voor een bedrag van 254 miljard pond kredieten op basis van commercieel vastgoed in portefeuille hebben.

De verliezen op die leningen kunnen nog oplopen wanneer de economische situatie zou verslechteren.

Het probleem is volgens Newsom dat voor de credit crunch niemand kon voorspellen dat de rente in zo'n snel tempo zou worden verlaagd. De interest-rate swaps kunnen de banken dus nog zuur gaan opbreken.

Niet alleen de woningprijzen vlogen door het plafond, ook commercieel vastgoed. Veel banken zitten nog altijd opgezadeld met leningen afgesloten voor de financiering van dit soort vastgoed. Volgens William Newsom van broker Savills Plc kunnen de verliezen op dit vastgoed gaan oplopen tot 10 miljard pond. Veel van die kredieten zijn namelijk gelinkt aan interest-rate swaps. Newsom meent te weten dat dit in meer dan de helft van de gevallen zo zou zijn. In totaal zouden de Britse banken voor een bedrag van 254 miljard pond kredieten op basis van commercieel vastgoed in portefeuille hebben. De verliezen op die leningen kunnen nog oplopen wanneer de economische situatie zou verslechteren. Het probleem is volgens Newsom dat voor de credit crunch niemand kon voorspellen dat de rente in zo'n snel tempo zou worden verlaagd. De interest-rate swaps kunnen de banken dus nog zuur gaan opbreken.