Volgens Governeur Mervyn King is een versteviging van de financiële positie van de banken noodzakelijk om hen toe te laten optimaal te voorzien in de kredietbehoeften van de bedrijven.

King geeft daarmee aan dat het nog veel te vroeg is om de ondersteuningsmaatregelen voor de Britse financiële sector al terug te schroeven. De Britse banken hebben (omgerekend) 158 miljard dollar opgehaald om hun financiële positie te verstevigen, maar dat blijkt nog niet voldoende te zijn.

Van een verhoging van de basisrente, die momenteel 0,50% bedraagt, is voorlopig geen sprake. De regering zal extra besparingsmaatregelen moeten nemen, terwijl ook belastingverhogingen onvermijdbaar worden.

Volgens Governeur Mervyn King is een versteviging van de financiële positie van de banken noodzakelijk om hen toe te laten optimaal te voorzien in de kredietbehoeften van de bedrijven. King geeft daarmee aan dat het nog veel te vroeg is om de ondersteuningsmaatregelen voor de Britse financiële sector al terug te schroeven. De Britse banken hebben (omgerekend) 158 miljard dollar opgehaald om hun financiële positie te verstevigen, maar dat blijkt nog niet voldoende te zijn. Van een verhoging van de basisrente, die momenteel 0,50% bedraagt, is voorlopig geen sprake. De regering zal extra besparingsmaatregelen moeten nemen, terwijl ook belastingverhogingen onvermijdbaar worden.