Doordat bijna 50% van de Britse export gericht is op Europa, waar een recessie voortdurend op de loer ligt, is het niet verrassend dat de export onder druk staat.

Een verzwakking van het pond is ongetwijfeld welkom en verbetert de exportvooruitzichten maar zal zeer waarschijnlijk de kansen niet ingrijpend doen keren.

Beleggers kunnen zich volgens Amey het best blijven richten op bescherming tegen inflatie op de lange termijn, hetzij via de aan inflatie gerelateerde markt of door posities te nemen in activa in andere munten dan het Britse pond.

Doordat bijna 50% van de Britse export gericht is op Europa, waar een recessie voortdurend op de loer ligt, is het niet verrassend dat de export onder druk staat. Een verzwakking van het pond is ongetwijfeld welkom en verbetert de exportvooruitzichten maar zal zeer waarschijnlijk de kansen niet ingrijpend doen keren. Beleggers kunnen zich volgens Amey het best blijven richten op bescherming tegen inflatie op de lange termijn, hetzij via de aan inflatie gerelateerde markt of door posities te nemen in activa in andere munten dan het Britse pond.