Het Britse mijnbedrijf London Mining heeft de waarde van zijn aandeel op de beurs van Londen dinsdagmiddag met 77,4 procent zien dalen. Reden is een waarschuwing die het bedrijf gegeven had dat de ebola-epidemie in Afrika investeerders afschrikt om de noodzakelijke kapitalen aan te brengen.

De groep concentreert zijn activiteiten op de ijzerertsmijn van Marampa in Sierra Leone, een van de zwaarst door de epidemie getroffen landen. De uitbreiding van ebola schrikt daarom potentiële investeerders af, die nochtans noodzakelijk zijn aangezien de groep al in de schulden zit.

"De ebola-epidemie in Sierra Leone heeft voor aanzienlijke moeilijkheden gezorgd voor het strategische investeringsproces en voor de huidige operationele prestaties van de activiteit", aldus London Mining.

De rendabiliteit van de mijn staat nog meer onder druk, aangezien de koersen voor ijzererts, een belangrijke grondstof voor de staalindustrie, op hun laagste niveau staan sinds 2009.

London Mining zegt te onderhandelen met potentiële investeerders met het oog op een "significante" kapitaalinjectie om de exploitatie van de mijn te kunnen voortzetten. Het bedrijf geeft evenwel toe dat, gezien de huidige stand van zaken, er geen enkele zekerheid is over een dergelijke investering.

London Mining waarschuwde daarom dat "de raad van bestuur meent dat er weinig of geen waarde over is in het aandeel van de groep". Het aandeel kelderde daarop met bijna 80 procent tot minder dan een penny. (Belga/NS)

Het Britse mijnbedrijf London Mining heeft de waarde van zijn aandeel op de beurs van Londen dinsdagmiddag met 77,4 procent zien dalen. Reden is een waarschuwing die het bedrijf gegeven had dat de ebola-epidemie in Afrika investeerders afschrikt om de noodzakelijke kapitalen aan te brengen. De groep concentreert zijn activiteiten op de ijzerertsmijn van Marampa in Sierra Leone, een van de zwaarst door de epidemie getroffen landen. De uitbreiding van ebola schrikt daarom potentiële investeerders af, die nochtans noodzakelijk zijn aangezien de groep al in de schulden zit. "De ebola-epidemie in Sierra Leone heeft voor aanzienlijke moeilijkheden gezorgd voor het strategische investeringsproces en voor de huidige operationele prestaties van de activiteit", aldus London Mining. De rendabiliteit van de mijn staat nog meer onder druk, aangezien de koersen voor ijzererts, een belangrijke grondstof voor de staalindustrie, op hun laagste niveau staan sinds 2009. London Mining zegt te onderhandelen met potentiële investeerders met het oog op een "significante" kapitaalinjectie om de exploitatie van de mijn te kunnen voortzetten. Het bedrijf geeft evenwel toe dat, gezien de huidige stand van zaken, er geen enkele zekerheid is over een dergelijke investering. London Mining waarschuwde daarom dat "de raad van bestuur meent dat er weinig of geen waarde over is in het aandeel van de groep". Het aandeel kelderde daarop met bijna 80 procent tot minder dan een penny. (Belga/NS)