Dit is des te waarschijnlijker nu de fondsbeheerder verwacht dat de regering overgaat tot een meerjarenprogramma van een sober begrotingsbeleid.

Het Britse begrotingstekort is een van de hoogste ooit, en ook een van de hoogste in de ontwikkelde economieën. Daardoor bestaat er een risico met betrekking tot de mate waarin de overheid in staat is om haar schulden te financieren. Daarbij heeft het VK, in tegenstelling tot de landen binnen de eurozone, echter wel het voordeel van een onafhankelijke valuta.

Het VK is nog steeds kwetsbaar voor de schuldafbouw in het bankwezen en bij consumenten. Zolang dat voortduurt, zal het pond volgens Pimco waarschijnlijk kwetsbaar zijn voor verdere periodes van zwakte, vooral ten opzichte van de valuta's van opkomende markten met een gezondere economie waarvan we een sterkere groei verwachten.

Dit is des te waarschijnlijker nu de fondsbeheerder verwacht dat de regering overgaat tot een meerjarenprogramma van een sober begrotingsbeleid. Het Britse begrotingstekort is een van de hoogste ooit, en ook een van de hoogste in de ontwikkelde economieën. Daardoor bestaat er een risico met betrekking tot de mate waarin de overheid in staat is om haar schulden te financieren. Daarbij heeft het VK, in tegenstelling tot de landen binnen de eurozone, echter wel het voordeel van een onafhankelijke valuta. Het VK is nog steeds kwetsbaar voor de schuldafbouw in het bankwezen en bij consumenten. Zolang dat voortduurt, zal het pond volgens Pimco waarschijnlijk kwetsbaar zijn voor verdere periodes van zwakte, vooral ten opzichte van de valuta's van opkomende markten met een gezondere economie waarvan we een sterkere groei verwachten.