Maar er dreigt nog meer onheil voor Washington. De BRICS, Brazilië, Rusland, China, India en Zuid-Afrika, werken momenteel aan een alternatief voor het Internationaal Monetair Fonds nu de macht van de VS krimpt. Dat IMF zou namelijk te veel onder Amerikaanse invloed staan.

Volgens de Wall Street Journal zijn de BRICS het meer dan beu dat de VS de werking van het IMF blokkeren door het hanteren van het vetorecht. Naar verluidt zouden de voorbereidingen voor het oprichten van een alternatief IMF goed opschieten, er zou ook worden gewerkt aan een alternatief voor de Wereldbank.

Maar er dreigt nog meer onheil voor Washington. De BRICS, Brazilië, Rusland, China, India en Zuid-Afrika, werken momenteel aan een alternatief voor het Internationaal Monetair Fonds nu de macht van de VS krimpt. Dat IMF zou namelijk te veel onder Amerikaanse invloed staan. Volgens de Wall Street Journal zijn de BRICS het meer dan beu dat de VS de werking van het IMF blokkeren door het hanteren van het vetorecht. Naar verluidt zouden de voorbereidingen voor het oprichten van een alternatief IMF goed opschieten, er zou ook worden gewerkt aan een alternatief voor de Wereldbank.