De BRIC's zijn voor 80% verantwoordelijk voor wereldwijde economische groeivertraging, zo blijkt uit het rapport van de Deense bank.

De snelste groeivertraging vond namelijk plaats in de vier BRIC-landen Brazilië, Rusland, India en China, iets wat misschien toch wel verrassend in de oren zal klinken.

Het goede nieuws is dat het ergste achter de rug zou zijn en dat we in de komende maanden een herstel van de groei mogen verwachten.

Het team van Danske Bank gaat voor 2012 uit van gemiddelde BBP-groei met 6% in de BRIC-landen, waardoor de wereldeconomie met 4% zou groeien.

De BRIC's zijn voor 80% verantwoordelijk voor wereldwijde economische groeivertraging, zo blijkt uit het rapport van de Deense bank. De snelste groeivertraging vond namelijk plaats in de vier BRIC-landen Brazilië, Rusland, India en China, iets wat misschien toch wel verrassend in de oren zal klinken. Het goede nieuws is dat het ergste achter de rug zou zijn en dat we in de komende maanden een herstel van de groei mogen verwachten. Het team van Danske Bank gaat voor 2012 uit van gemiddelde BBP-groei met 6% in de BRIC-landen, waardoor de wereldeconomie met 4% zou groeien.