Dat blijkt uit de crisis rond de Krim. In de westerse pers wordt hoofdzakelijk aandacht besteed aan het standpunt van de Verenigde Staten en zijn westerse bondgenoten. De meeste media is het daardoor ontgaan dat er zich een heel nieuwe as heeft gevormd die de kans van Rusland kiest.

De BRIC's trekken namelijk aan het dezelfde koord als Rusland, waarbij zowel India als China al hun steun aan Rusland betuigd hebben. Daarmee wordt het voor het westen een stuk moeilijker om harde standpunten door te drukken, want ze dreigen niet alleen met Rusland maar ook met China en India in conflict te komen.

Dat blijkt uit de crisis rond de Krim. In de westerse pers wordt hoofdzakelijk aandacht besteed aan het standpunt van de Verenigde Staten en zijn westerse bondgenoten. De meeste media is het daardoor ontgaan dat er zich een heel nieuwe as heeft gevormd die de kans van Rusland kiest. De BRIC's trekken namelijk aan het dezelfde koord als Rusland, waarbij zowel India als China al hun steun aan Rusland betuigd hebben. Daarmee wordt het voor het westen een stuk moeilijker om harde standpunten door te drukken, want ze dreigen niet alleen met Rusland maar ook met China en India in conflict te komen.