Eén van de gevolgen van de mislukte politiek van Obama is dat de dollar zijn status van wereldmunt dreigt te verliezen. De BRIC's lijken namelijk op weg om een anti-dollar alliantie te vormen. De Amerikanen hebben namelijk de Russen eens flink op de tenen getrapt.

Die lijken echter niet van plan om zich zomaar te laten doen en hebben toenadering gezocht tot India en China, onder andere om de positie van de dollar als wereldmunt te ondermijnen. Als ook Brazilië zich daarbij voegt, krijgen we een compleet BRIC's front als blok tegen de dollar.

Eén van de gevolgen van de mislukte politiek van Obama is dat de dollar zijn status van wereldmunt dreigt te verliezen. De BRIC's lijken namelijk op weg om een anti-dollar alliantie te vormen. De Amerikanen hebben namelijk de Russen eens flink op de tenen getrapt. Die lijken echter niet van plan om zich zomaar te laten doen en hebben toenadering gezocht tot India en China, onder andere om de positie van de dollar als wereldmunt te ondermijnen. Als ook Brazilië zich daarbij voegt, krijgen we een compleet BRIC's front als blok tegen de dollar.