Voortaan moeten ze plaats maken voor de MINT, een acroniem voor Mexico, Indonesië, Nigeria en Turkije.

Het blijkt volgens Saxo Bank immers dat deze landen over een gunstige demografie en positieve economische vooruitzichten beschikken.

Zo geniet Turkije van stevige overheidsfinanciën nadat de schuldenlast in 10 jaar tijd werd teruggedrongen van 78% tot 40% van het BNP.

Het land krijgt ook geen officiële steun van het IMF en geniet van eerder gunstige rentetarieven. Ook al is de groei nog maar een schim van wat ze was, toch blijft de huidige 4,4% boven de verwachtingen en werd het tekort op de lopende rekening van het land drastisch teruggeschroefd.

Begin dit jaar bleef de Turkse lira (TRY) recordkoersen halen ten opzichte van de belangrijkste munten zoals de EUR, USD, GBP of DKK. De rest van het verhaal is inmiddels bekend.

Toch is Saxovan mening dat de Turkse munt binnenkort haar laagste peil zal halen om daarna opnieuw te stijgen gedurende de rest van 2014, net zoals de aandelenmarkten sinds maart 2009.

De Turkse lira is volgens Saxo Bank een munt die veel opbrengt en die een creditrente biedt voor elke dag dat u uw aankooppositie behoudt ten opzichte van andere munten met een minder interessante return zoals de dollar of de euro.

De rente situeert zich momenteel rond de 7% op jaarbasis. Een rente die pro rata temporis berekend wordt en dagelijks op uw beleggingsrekening overgeschreven wordt zolang u uw positie behoudt.

Een investeringsstrategie op het muntenpaar EURTRY of USDTRY zou het rendement op de investering kunnen dynamiseren van zij die het Turkse alternatief een kans willen geven in 2014.

Voortaan moeten ze plaats maken voor de MINT, een acroniem voor Mexico, Indonesië, Nigeria en Turkije. Het blijkt volgens Saxo Bank immers dat deze landen over een gunstige demografie en positieve economische vooruitzichten beschikken. Zo geniet Turkije van stevige overheidsfinanciën nadat de schuldenlast in 10 jaar tijd werd teruggedrongen van 78% tot 40% van het BNP. Het land krijgt ook geen officiële steun van het IMF en geniet van eerder gunstige rentetarieven. Ook al is de groei nog maar een schim van wat ze was, toch blijft de huidige 4,4% boven de verwachtingen en werd het tekort op de lopende rekening van het land drastisch teruggeschroefd. Begin dit jaar bleef de Turkse lira (TRY) recordkoersen halen ten opzichte van de belangrijkste munten zoals de EUR, USD, GBP of DKK. De rest van het verhaal is inmiddels bekend. Toch is Saxovan mening dat de Turkse munt binnenkort haar laagste peil zal halen om daarna opnieuw te stijgen gedurende de rest van 2014, net zoals de aandelenmarkten sinds maart 2009. De Turkse lira is volgens Saxo Bank een munt die veel opbrengt en die een creditrente biedt voor elke dag dat u uw aankooppositie behoudt ten opzichte van andere munten met een minder interessante return zoals de dollar of de euro. De rente situeert zich momenteel rond de 7% op jaarbasis. Een rente die pro rata temporis berekend wordt en dagelijks op uw beleggingsrekening overgeschreven wordt zolang u uw positie behoudt. Een investeringsstrategie op het muntenpaar EURTRY of USDTRY zou het rendement op de investering kunnen dynamiseren van zij die het Turkse alternatief een kans willen geven in 2014.