Er is heel wat geld naar de beurzen van die BRIC-landen gevloeid, maar de beslissing om daar te investeren bleek niet altijd de juiste zijn.

Mark Williams, chief Asia economist bij Capital Economics, merkt op dat de BRIC-beurzen in de afgelopen maanden alleen maar voor ontgoochelingen hebben gezorgd.

De Braziliaanse economie wordt door de hoge schuldengraad afgeremd, de Russische grondstoffenrijkdom wordt op een inefficiënte manier ontgind, India lijkt te falen in de pogingen om de economie te modernisen en China is er voorlopig nog niet in geslaagd om succesvol over te stappen van een exportgerichte naar een consumentengerichte economie.

Er is heel wat geld naar de beurzen van die BRIC-landen gevloeid, maar de beslissing om daar te investeren bleek niet altijd de juiste zijn. Mark Williams, chief Asia economist bij Capital Economics, merkt op dat de BRIC-beurzen in de afgelopen maanden alleen maar voor ontgoochelingen hebben gezorgd. De Braziliaanse economie wordt door de hoge schuldengraad afgeremd, de Russische grondstoffenrijkdom wordt op een inefficiënte manier ontgind, India lijkt te falen in de pogingen om de economie te modernisen en China is er voorlopig nog niet in geslaagd om succesvol over te stappen van een exportgerichte naar een consumentengerichte economie.