Brazilië, Rusland, India en China hebben op de meeting van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank vorig weekend dan ook sterk weerstand geboden aan het voorstel om zo'n controlesysteem in te voeren.

Volgens de BRIC-landen zijn niet de wisselkoersen zelf een probleem, zij zijn eerder een gevolg van andere trends zoals spaarquota, investering en, meer algemeen, het investeringsklimaat.

U.S. Treasury Secretary Timothy F. Geithner verklaarde afgelopen weekend nogmaals dat grote landen (China!) die hun munt ondergewaardeerd houden de inflatie doen versnellen en zeepbellen doen ontstaan.

Brazilië, Rusland, India en China hebben op de meeting van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank vorig weekend dan ook sterk weerstand geboden aan het voorstel om zo'n controlesysteem in te voeren. Volgens de BRIC-landen zijn niet de wisselkoersen zelf een probleem, zij zijn eerder een gevolg van andere trends zoals spaarquota, investering en, meer algemeen, het investeringsklimaat. U.S. Treasury Secretary Timothy F. Geithner verklaarde afgelopen weekend nogmaals dat grote landen (China!) die hun munt ondergewaardeerd houden de inflatie doen versnellen en zeepbellen doen ontstaan.