Momenteel verklaren dezelfde officials dat er meer geld in het monetair systeem moet worden gepompt. Maar niet alleen de centrale banken hebben hun standpunt drastisch moeten wijzigen.

Olivier Blanchard, hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds, was zes maanden geleden nog van mening dat het optrekken van het inflatiedoel van 2% naar 4% weinig of geen risico's inhield.

Dit soort wijzigingen van standpunten moet wel degelijk op de zenuwen werken van BRIC-landen als China, India, Rusland en Brazilië, die grote hoeveelheden Amerikaanse overheidsschulden in portefeuille hebben.

Momenteel verklaren dezelfde officials dat er meer geld in het monetair systeem moet worden gepompt. Maar niet alleen de centrale banken hebben hun standpunt drastisch moeten wijzigen. Olivier Blanchard, hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds, was zes maanden geleden nog van mening dat het optrekken van het inflatiedoel van 2% naar 4% weinig of geen risico's inhield. Dit soort wijzigingen van standpunten moet wel degelijk op de zenuwen werken van BRIC-landen als China, India, Rusland en Brazilië, die grote hoeveelheden Amerikaanse overheidsschulden in portefeuille hebben.