De centrale banken gaan maatregelen treffen om de groei te beschermen. Tenslotte is er speculatie dat de OPEC maatregelen gaat treffen om een verdere daling van de olieprijs te beletten, bijvoorbeeld door een deel van de overtollige productie uit de markt te halen.

Vat Brent kan gemiddeld 114,50 dollar kosten in derde kwartaal

Brent was de op één na slechtste performer in het tweede kwartaal in de Standard & Poor's GSCI commodity index. Vorige week viel de prijs voor een vat Noordzee-olie terug tot 88,49 dollar. Volgens sommige analisten lijkt een prijsdaling van dergelijke omvang echter overdreven.

Michael Lewis, bij Deutsche Bank head of commodities research in Londen, is van mening dat het pessimisme op de markt momenteel overdreven is.

Dat pessisisme is alleen gerechtvaardigd wanneer de VS weer in een recessie hervallen, wat Lewis niet verwacht. In het tweede kwartaal is de olieprijs met een kwart gedaald.

De centrale banken gaan maatregelen treffen om de groei te beschermen. Tenslotte is er speculatie dat de OPEC maatregelen gaat treffen om een verdere daling van de olieprijs te beletten, bijvoorbeeld door een deel van de overtollige productie uit de markt te halen. Vat Brent kan gemiddeld 114,50 dollar kosten in derde kwartaal Brent was de op één na slechtste performer in het tweede kwartaal in de Standard & Poor's GSCI commodity index. Vorige week viel de prijs voor een vat Noordzee-olie terug tot 88,49 dollar. Volgens sommige analisten lijkt een prijsdaling van dergelijke omvang echter overdreven. Michael Lewis, bij Deutsche Bank head of commodities research in Londen, is van mening dat het pessimisme op de markt momenteel overdreven is. Dat pessisisme is alleen gerechtvaardigd wanneer de VS weer in een recessie hervallen, wat Lewis niet verwacht. In het tweede kwartaal is de olieprijs met een kwart gedaald.