Marc Faber, bekend van zijn Gloom and Doom rapport, gelooft namelijk niet dat de volgende president de huidige problemen zal kunnen oplossen. Met name het probleem van de werkloosheid gaan de VS nog lang met zich meeslepen. Faber is dan ook negatief voor de lange termijn.

Wereld stevent op een grote crisis af

Maar niet alleen de Verenigde Staten zitten in nauwe schoentjes, de ganse wereld stevent op een grote crisis af. Wanneer die zal losbarsten, is volgens Faber moeilijk te voorspellen. Het kan een kwestie van drie, vier of vijf jaar zijn, maar dat ze er zal komen staat als een paal boven water.

Volgens Faber is het momenteel nog altijd veilig om Amerikaanse staatsobligaties te kopen, want de Verenigde Staten kunnen geld blijven drukken en zo de rente op uitstaande schulden blijven betalen.

Beleggers moeten wel rekening houden met negatieve returns, want de huidige rentevoeten maken het onmogelijk om de inflatie te kloppen.

Marc Faber, bekend van zijn Gloom and Doom rapport, gelooft namelijk niet dat de volgende president de huidige problemen zal kunnen oplossen. Met name het probleem van de werkloosheid gaan de VS nog lang met zich meeslepen. Faber is dan ook negatief voor de lange termijn. Wereld stevent op een grote crisis af Maar niet alleen de Verenigde Staten zitten in nauwe schoentjes, de ganse wereld stevent op een grote crisis af. Wanneer die zal losbarsten, is volgens Faber moeilijk te voorspellen. Het kan een kwestie van drie, vier of vijf jaar zijn, maar dat ze er zal komen staat als een paal boven water. Volgens Faber is het momenteel nog altijd veilig om Amerikaanse staatsobligaties te kopen, want de Verenigde Staten kunnen geld blijven drukken en zo de rente op uitstaande schulden blijven betalen. Beleggers moeten wel rekening houden met negatieve returns, want de huidige rentevoeten maken het onmogelijk om de inflatie te kloppen.