De Duitse mark - op voorwaarde dat die inderdaad opnieuw zou worden ingevoerd - zou sterk in waarde stijgen. Het gevolg zou zijn dat de Duitse export, die sterk op de eurozone is gericht, rake klappen zou krijgen. Daarnaast zou de waarde van buitenlandse investeringen sterk in waarde dalen.

Politieke en economische stabiliteit zou in gevaar komen

Hans-Peter Keitel, president van de Duitse industrieorganisatie BDI, vreest dat als gevolg van een breakup van de eurozone de politieke en economische stabiliteit in gevaar zou komen. Volgens UBS kan de breakup van de eurozone Duitsland in het eerste jaar al 650 miljard euro kosten.

Dat stemt overeen met 20 tot 25% van het BBP. Andere instanties in Duitsland zelf, zoals bijvoorbeeld de Bundesbank, hebben de oefening echter nog niet gemaakt. Angela Merkel zei wel dat als de euro faalt, uiteindelijk heel Europa (inclusief Duitsland) zal gefaald hebben.

De Duitse mark - op voorwaarde dat die inderdaad opnieuw zou worden ingevoerd - zou sterk in waarde stijgen. Het gevolg zou zijn dat de Duitse export, die sterk op de eurozone is gericht, rake klappen zou krijgen. Daarnaast zou de waarde van buitenlandse investeringen sterk in waarde dalen.Politieke en economische stabiliteit zou in gevaar komen Hans-Peter Keitel, president van de Duitse industrieorganisatie BDI, vreest dat als gevolg van een breakup van de eurozone de politieke en economische stabiliteit in gevaar zou komen. Volgens UBS kan de breakup van de eurozone Duitsland in het eerste jaar al 650 miljard euro kosten. Dat stemt overeen met 20 tot 25% van het BBP. Andere instanties in Duitsland zelf, zoals bijvoorbeeld de Bundesbank, hebben de oefening echter nog niet gemaakt. Angela Merkel zei wel dat als de euro faalt, uiteindelijk heel Europa (inclusief Duitsland) zal gefaald hebben.