Tijdens zijn twee ambtstermijnen is Lula er in geslaagd om het roer volledig om te gooien. Brazilië is nu een land met een economisch model dat overal in de wereld wordt benijd.

Het land heeft goede vooruitzichten, in zoverre dat de economie in de komende jaren aan een hoog tempo kan blijven groeien. Daardoor gaan steeds meer mensen de armoededrempel overstijgen en zal de middenklasse gaan groeien.

Het Braziliaans model oogst in het buitenland veel bewondering, maar de inflow van extern beleggersgeld dreigt de economie aan de rand van oververhitting te brengen. Brazilië heeft daarom maatregelen moeten treffen om de toevoer van buitenlands geld af te remmen.

Tijdens zijn twee ambtstermijnen is Lula er in geslaagd om het roer volledig om te gooien. Brazilië is nu een land met een economisch model dat overal in de wereld wordt benijd. Het land heeft goede vooruitzichten, in zoverre dat de economie in de komende jaren aan een hoog tempo kan blijven groeien. Daardoor gaan steeds meer mensen de armoededrempel overstijgen en zal de middenklasse gaan groeien. Het Braziliaans model oogst in het buitenland veel bewondering, maar de inflow van extern beleggersgeld dreigt de economie aan de rand van oververhitting te brengen. Brazilië heeft daarom maatregelen moeten treffen om de toevoer van buitenlands geld af te remmen.