De andere ratingbureaus hadden voordien hun outlook voor de Braziliaanse kredietrating al verlaagd, maar S&P is de eerste om ook effectief de rating te verlagen. Een echte verrassing is de downgrading niet, want ook S&P had eerder al de outlook op negatief gezet.

Anderzijds liet het ratinghuis weten dat de situatie lijkt te stabiliseren, waardoor de kans toch meteen een stuk kleiner is geworden dat het daadwerkelijk tot een verlies van de investment grade zal komen. Toch kunnen de komende maanden spannend worden voor Brazilië.

De andere ratingbureaus hadden voordien hun outlook voor de Braziliaanse kredietrating al verlaagd, maar S&P is de eerste om ook effectief de rating te verlagen. Een echte verrassing is de downgrading niet, want ook S&P had eerder al de outlook op negatief gezet. Anderzijds liet het ratinghuis weten dat de situatie lijkt te stabiliseren, waardoor de kans toch meteen een stuk kleiner is geworden dat het daadwerkelijk tot een verlies van de investment grade zal komen. Toch kunnen de komende maanden spannend worden voor Brazilië.