Analisten zijn volgens Dexia daarentegen bang voor de impact daarvan op de Braziliaanse schuld, die nu al 40 % van het bruto binnenlands product bedraagt.

Ze vrezen dat de maatregelen van Roussef niet zullen bijdragen tot de afbouw van de schuld, en evenmin tot het indijken van de inflatie.

Hoewel de doelstelling 4,5 % is, bedraagt die inflatie vandaag 5,4 %. Verder is er nog China, dat een heel belangrijke handelspartner van Brazilië is geworden - goed voor 12 % van zijn export.

Die geprivilegieerde relatie wordt volgens Dexia nog verder uitgebouwd. Zo is er het programma 'oil for loans', waarbij China zijn oliebevoorrading veiligstelt in ruil voor leningen op tien jaar aan Brazilië.

De grootste uitdaging voor Brazilië is volgens Dexia echter de concurrentiekracht van zijn munt. De Braziliaanse munt moet concurrerend zijn om de export op peil en de inflatie binnen de perken te houden.

De laatste tewerkstellingscijfers tonen immers aan dat er slechts 6,2 % werklozen zijn, wat zeer weinig is voor een groeiende economie.

Analisten zijn volgens Dexia daarentegen bang voor de impact daarvan op de Braziliaanse schuld, die nu al 40 % van het bruto binnenlands product bedraagt. Ze vrezen dat de maatregelen van Roussef niet zullen bijdragen tot de afbouw van de schuld, en evenmin tot het indijken van de inflatie. Hoewel de doelstelling 4,5 % is, bedraagt die inflatie vandaag 5,4 %. Verder is er nog China, dat een heel belangrijke handelspartner van Brazilië is geworden - goed voor 12 % van zijn export. Die geprivilegieerde relatie wordt volgens Dexia nog verder uitgebouwd. Zo is er het programma 'oil for loans', waarbij China zijn oliebevoorrading veiligstelt in ruil voor leningen op tien jaar aan Brazilië. De grootste uitdaging voor Brazilië is volgens Dexia echter de concurrentiekracht van zijn munt. De Braziliaanse munt moet concurrerend zijn om de export op peil en de inflatie binnen de perken te houden. De laatste tewerkstellingscijfers tonen immers aan dat er slechts 6,2 % werklozen zijn, wat zeer weinig is voor een groeiende economie.