De Indonesische centrale bank heeft als eerste haar basisrente verhoogd, maar het is niet uitgesloten dat sommige andere landen dit voorbeeld zullen volgen.

Op die manier proberen ze te voorkomen dat de nationale valuta's steeds dieper wegzinken. Brazilië kan het volgende land worden dat de rente verhoogt, aldus Bhandari. Dat zou dan de tweede keer op korte termijn zijn dat de basisrente in dat land naar omhoog gaat.

Op 9 juli verhoogde Brazilië de basisrente voor de eerste keer en zelfs in één keer met een half procent. De volgende meeting vindt plaats op 9 en 10 juli en het zal van de situatie op de valutamarkten afhangen of de basisrente al dan niet zal worden verhoogd.

De Indonesische centrale bank heeft als eerste haar basisrente verhoogd, maar het is niet uitgesloten dat sommige andere landen dit voorbeeld zullen volgen. Op die manier proberen ze te voorkomen dat de nationale valuta's steeds dieper wegzinken. Brazilië kan het volgende land worden dat de rente verhoogt, aldus Bhandari. Dat zou dan de tweede keer op korte termijn zijn dat de basisrente in dat land naar omhoog gaat. Op 9 juli verhoogde Brazilië de basisrente voor de eerste keer en zelfs in één keer met een half procent. De volgende meeting vindt plaats op 9 en 10 juli en het zal van de situatie op de valutamarkten afhangen of de basisrente al dan niet zal worden verhoogd.