De grondstoffenprijzen hebben zich erg volatiel gedragen en dat op een moment dat de groei van de wereldeconomie zwak en ongelijk verdeeld was. Brazilië kan dus niet langer op deze factoren terugvallen om de eigen groei te ondersteunen en zal dus de zaak in eigen handen moeten nemen.

Meer dan ooit heeft het land behoefte aan goed leiderschap en effectieve oplossingen voor de problemen waar het land mee geconfronteerd wordt. Korte termijn oplossingen zoals het verlagen van de belastingen hebben de economische problemen niet opgelost. Brazilië kan de volgende brandhaard van de crisis worden, tenzij er effectief wordt ingegrepen.

De grondstoffenprijzen hebben zich erg volatiel gedragen en dat op een moment dat de groei van de wereldeconomie zwak en ongelijk verdeeld was. Brazilië kan dus niet langer op deze factoren terugvallen om de eigen groei te ondersteunen en zal dus de zaak in eigen handen moeten nemen. Meer dan ooit heeft het land behoefte aan goed leiderschap en effectieve oplossingen voor de problemen waar het land mee geconfronteerd wordt. Korte termijn oplossingen zoals het verlagen van de belastingen hebben de economische problemen niet opgelost. Brazilië kan de volgende brandhaard van de crisis worden, tenzij er effectief wordt ingegrepen.