Maar het was nog niet zo lang geleden dat Brazilië werd gezien als het land van de toekomst. Het aloude verhaal over El Dorado. En dat is zeker niet veranderd in de afgelopen maanden.

Het land heeft nog altijd enorme voorraden olie en ook op het gebied van de landbouw is men een van de belangrijkste producenten.

Ook de recente renteverhoging mag als positief worden gezien. Ondanks de sociale onrust handelt de centrale bank onafhankelijk.

De rentetarieven van Braziliaanse schulden is zonder meer aantrekkelijk. Het rendement op 10-jaars obligaties is meer dan 11%.

Zelfs als de real de komende jaren verder wegzakt naar de oude dieptepunten mag worden gesteld dat het een goede investering is geweest.

Maar stel volgend jaar is Brazilië wereldkampioen voetballen, dan zal de sociale onrust automatisch afnemen.

En als het toernooi een succes wordt dan zullen veel internationale beleggers zich weer storten op de real.

Zeker omdat deze munt de enige is waar de centrale bank een serieus anti-inflatie beleid voert. Er zijn kansen genoeg dat is duidelijk.

Maar het was nog niet zo lang geleden dat Brazilië werd gezien als het land van de toekomst. Het aloude verhaal over El Dorado. En dat is zeker niet veranderd in de afgelopen maanden. Het land heeft nog altijd enorme voorraden olie en ook op het gebied van de landbouw is men een van de belangrijkste producenten. Ook de recente renteverhoging mag als positief worden gezien. Ondanks de sociale onrust handelt de centrale bank onafhankelijk. De rentetarieven van Braziliaanse schulden is zonder meer aantrekkelijk. Het rendement op 10-jaars obligaties is meer dan 11%. Zelfs als de real de komende jaren verder wegzakt naar de oude dieptepunten mag worden gesteld dat het een goede investering is geweest. Maar stel volgend jaar is Brazilië wereldkampioen voetballen, dan zal de sociale onrust automatisch afnemen. En als het toernooi een succes wordt dan zullen veel internationale beleggers zich weer storten op de real. Zeker omdat deze munt de enige is waar de centrale bank een serieus anti-inflatie beleid voert. Er zijn kansen genoeg dat is duidelijk.