Zo steeg de Braziliaanse beurs dinsdag het sterkst in meer dan een maand omwille van een lager-dan-verwacht Chinees

inflatiecijfer (2,1% vs 2,5% verwacht).

Er waren hier en daar wat twijfels gerezen omtrent een verdere versoepeling van het Chinese monetaire beleid.

Want in sommige Chinese streken blijven de vastgoedprijzen hardnekkig hoog wat economisten deed vermoeden dat China op de monetaire rem zou blijven staan. Nu deze vrees wegebt, is de Chinese beurs weer aan de beterhand.

En dat straalt af op de Braziliaanse beurs. Want Brazilië is in de eerste plaats een grondstoffenexporteur (olie, ijzererts) en China is een grondstoffenimporteur.

De Braziliaanse beurs was de afgelopen maanden wat van haar pluimen verloren omwille van dalende grondstoffenprijzen. Maar een herstel lijkt nu ingezet. Van Herck geeft nog mee dat de belangrijkste aandelen uit de Bovespa Petrobras (8,44% van de index) en Vale (8,14%) zijn.

Zo steeg de Braziliaanse beurs dinsdag het sterkst in meer dan een maand omwille van een lager-dan-verwacht Chinees inflatiecijfer (2,1% vs 2,5% verwacht). Er waren hier en daar wat twijfels gerezen omtrent een verdere versoepeling van het Chinese monetaire beleid. Want in sommige Chinese streken blijven de vastgoedprijzen hardnekkig hoog wat economisten deed vermoeden dat China op de monetaire rem zou blijven staan. Nu deze vrees wegebt, is de Chinese beurs weer aan de beterhand. En dat straalt af op de Braziliaanse beurs. Want Brazilië is in de eerste plaats een grondstoffenexporteur (olie, ijzererts) en China is een grondstoffenimporteur. De Braziliaanse beurs was de afgelopen maanden wat van haar pluimen verloren omwille van dalende grondstoffenprijzen. Maar een herstel lijkt nu ingezet. Van Herck geeft nog mee dat de belangrijkste aandelen uit de Bovespa Petrobras (8,44% van de index) en Vale (8,14%) zijn.