De Braziliaanse munt is in waarde gestegen en die waardestijging dreigt de groei van de economie te doen vertragen. Daarom werden maatregelen genomen om de vraag naar de real af te remmen.

Gelijkaardige maatregelen werden ook al door Zuid-Kora en China aangekondigd. Brazilië wil de inflatie doen afkoelen, waardoor de centrale bank de handen vrij krijgt om de rente te verlagen.

Volgens Roubini gaat Mantega echter het omgekeerde resultaat bereiken, de vraag naar reals gaat alleen maar toenemen. De kredietwaardigheid van Brazilië zal namelijk toenemen, waardoor ook de vraag naar reals groter gaat worden.

De Braziliaanse munt is in waarde gestegen en die waardestijging dreigt de groei van de economie te doen vertragen. Daarom werden maatregelen genomen om de vraag naar de real af te remmen. Gelijkaardige maatregelen werden ook al door Zuid-Kora en China aangekondigd. Brazilië wil de inflatie doen afkoelen, waardoor de centrale bank de handen vrij krijgt om de rente te verlagen. Volgens Roubini gaat Mantega echter het omgekeerde resultaat bereiken, de vraag naar reals gaat alleen maar toenemen. De kredietwaardigheid van Brazilië zal namelijk toenemen, waardoor ook de vraag naar reals groter gaat worden.