Het land wordt getroffen door overvloedige regenval, waardoor de prijzen voor een aantal voedingsproducten fors kunnen gaan stijgen. Daardoor kunnen we nog meer inflatie krijgen.

De belangrijkste reden voor de inflatiedruk is echter de daling van de dollarkoers in reactie op de verruiming van de Amerikaanse monetaire politiek. Steeds meer dollars vloeien richting Brazilië, vanwege de hogere rendementen op de real.

Daardoor wordt de koers van de real naar omhoog geduwd, wat de economie afremt en de inflatie doet toenemen. De Braziliaanse centrale bank probeerde tot dusver de stijging van de koers van de real af te remmen, maar is nu tot drastischere maatregelen over te gaan.

Het land wordt getroffen door overvloedige regenval, waardoor de prijzen voor een aantal voedingsproducten fors kunnen gaan stijgen. Daardoor kunnen we nog meer inflatie krijgen. De belangrijkste reden voor de inflatiedruk is echter de daling van de dollarkoers in reactie op de verruiming van de Amerikaanse monetaire politiek. Steeds meer dollars vloeien richting Brazilië, vanwege de hogere rendementen op de real. Daardoor wordt de koers van de real naar omhoog geduwd, wat de economie afremt en de inflatie doet toenemen. De Braziliaanse centrale bank probeerde tot dusver de stijging van de koers van de real af te remmen, maar is nu tot drastischere maatregelen over te gaan.