Dilma Rousseff reist in april naar China voor een ontmoeting met de BRIC-leiders, waarbij ook Zuid-Afrika is uitgenodigd. De situatie op de valutamarkten zal daar ongetwijfeld ter sprake komen.

Volgens minister van Handel Fernando Pimentel zal de Chinese monetaire politiek één van de belangrijkste gespreksonderwerpen worden op de meeting van de BRIC-landen.

De real is sinds 2008 met 38% in waarde gestegen tegenover de dollar en dergelijke situatie is volgens Fernando Pimentel niet langer houdbaar.

Volgens de minister is er nu sprake van een heuse valuta-oorlog op de markt, waarbij iedereen probeert zijn munt zo goedkoop mogelijk te maken.

Dilma Rousseff reist in april naar China voor een ontmoeting met de BRIC-leiders, waarbij ook Zuid-Afrika is uitgenodigd. De situatie op de valutamarkten zal daar ongetwijfeld ter sprake komen. Volgens minister van Handel Fernando Pimentel zal de Chinese monetaire politiek één van de belangrijkste gespreksonderwerpen worden op de meeting van de BRIC-landen. De real is sinds 2008 met 38% in waarde gestegen tegenover de dollar en dergelijke situatie is volgens Fernando Pimentel niet langer houdbaar. Volgens de minister is er nu sprake van een heuse valuta-oorlog op de markt, waarbij iedereen probeert zijn munt zo goedkoop mogelijk te maken.