De realiteit is echter heel anders uitgedraaid. Elk van de vier BRIC-landen kwam in de afgelopen maanden op een negatieve manier in het nieuws. Maar vooral Brazilië is niet weg te slaan uit het nieuws vanwege de beelden van gewelddadige protesten in de grote Braziliaanse steden.

De Braziliaanse middenklasse dreigt namelijk te worden weggevaagd, steeds meer consumenten slagen er niet meer in om hun kredieten af te betalen. 5,60% van alle uitstaande leningen bij de banken zijn momenteel probleemkredieten en dat percentage ligt veel hoger dan in de drie andere BRIC-landen.

De realiteit is echter heel anders uitgedraaid. Elk van de vier BRIC-landen kwam in de afgelopen maanden op een negatieve manier in het nieuws. Maar vooral Brazilië is niet weg te slaan uit het nieuws vanwege de beelden van gewelddadige protesten in de grote Braziliaanse steden. De Braziliaanse middenklasse dreigt namelijk te worden weggevaagd, steeds meer consumenten slagen er niet meer in om hun kredieten af te betalen. 5,60% van alle uitstaande leningen bij de banken zijn momenteel probleemkredieten en dat percentage ligt veel hoger dan in de drie andere BRIC-landen.