James Lockhart Smith, head of Latin America bij Maplecroft, is van mening dat Brazilië steeds meer concurrentie ondervindt van een aantal buurlanden. De Achillespees van het land is dat de arbeidskosten, gemeten naar de normen van de emerging markets, relatief hoog zijn.

In 2010 steeg het BBP nog met 7,50%, maar inmiddels is dat groeitempo teruggevallen tot een verwachte 3,20% voor 2013. De Braziliaanse beurs was vorig jaar evenmin een hoogvlieger, de toonaangevende Bovespa liet in 2012 een stijging met amper 4% optekenen.

James Lockhart Smith, head of Latin America bij Maplecroft, is van mening dat Brazilië steeds meer concurrentie ondervindt van een aantal buurlanden. De Achillespees van het land is dat de arbeidskosten, gemeten naar de normen van de emerging markets, relatief hoog zijn. In 2010 steeg het BBP nog met 7,50%, maar inmiddels is dat groeitempo teruggevallen tot een verwachte 3,20% voor 2013. De Braziliaanse beurs was vorig jaar evenmin een hoogvlieger, de toonaangevende Bovespa liet in 2012 een stijging met amper 4% optekenen.