Zoals steeds zijn de tot dusver doorgevoerde maatregelen volgens professor Stefan Duchateau gesteund op ervaringen van 10 jaar eerder, toen inderdaad de economie moest worden afgekoeld via hogere kapitaallasten en beperkingen op de financiële hefbomen.

Maar de regelgever deed op dat moment precies het omgekeerde en joeg de economie in een overdrive met de gekende gevolgen in 2007 en 2008.

De maatregelen die toen nodig waren worden nu opgelegd en zorgen ervoor dat de economie de zuurstof niet krijgt die de ECB in massale hoeveelheden aanmaakt. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Zoals steeds zijn de tot dusver doorgevoerde maatregelen volgens professor Stefan Duchateau gesteund op ervaringen van 10 jaar eerder, toen inderdaad de economie moest worden afgekoeld via hogere kapitaallasten en beperkingen op de financiële hefbomen. Maar de regelgever deed op dat moment precies het omgekeerde en joeg de economie in een overdrive met de gekende gevolgen in 2007 en 2008. De maatregelen die toen nodig waren worden nu opgelegd en zorgen ervoor dat de economie de zuurstof niet krijgt die de ECB in massale hoeveelheden aanmaakt. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.