Deze hervorming vormt een onderdeel van de voltooiing van de interne markt voor diensten (Verdrag van Rome van 1957) en heeft als doel "de lidstaten competitiever en efficiënter te maken".

Als antwoord op dit Europees liberaliseringsinitiatief en als reactie op de dalende postvolumes ving bpost aan met een programma om de kosten te verminderen en de ontwikkeling van nieuwe inkomstenbronnen.

Op 23 mei ll. werd bekend dat het Britse investeringsfonds CVC (dat tot dan toe 49,9% van de aandelen van bpost bezat) een deel van zijn aandelen (tussen 23,5 en 28%) in de Belgische postgroep wilde verkopen.

De indicatieve prijsvork voor de beursgang is vastgesteld tussen 12,5 en 15 euro: 80% is gereserveerd voor institutionele beleggers en 20% voor particuliere beleggers in België.

De Belgische overheid is inmiddels de grootste aandeelhouder met 50,01% van de aandelen. Arnaud Delaunay is positief voor het aandeel bost

Deze hervorming vormt een onderdeel van de voltooiing van de interne markt voor diensten (Verdrag van Rome van 1957) en heeft als doel "de lidstaten competitiever en efficiënter te maken". Als antwoord op dit Europees liberaliseringsinitiatief en als reactie op de dalende postvolumes ving bpost aan met een programma om de kosten te verminderen en de ontwikkeling van nieuwe inkomstenbronnen. Op 23 mei ll. werd bekend dat het Britse investeringsfonds CVC (dat tot dan toe 49,9% van de aandelen van bpost bezat) een deel van zijn aandelen (tussen 23,5 en 28%) in de Belgische postgroep wilde verkopen. De indicatieve prijsvork voor de beursgang is vastgesteld tussen 12,5 en 15 euro: 80% is gereserveerd voor institutionele beleggers en 20% voor particuliere beleggers in België. De Belgische overheid is inmiddels de grootste aandeelhouder met 50,01% van de aandelen. Arnaud Delaunay is positief voor het aandeel bost