De winst van de BEL 20 situeert zich tussen een kwart en een half procent. Bpost noteert licht hoger op de eerste noteringsdag, maar van een explosieve nieuwkomer is zeker geen sprake. De gebeurtenissen van de voorbije dagen bieden in ieder geval nog heel wat gespreksstof.

De commentaren van Ben Bernanke werden volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas door de markten geinterpreteerd als een stuk meer hawkish dan verwacht. Dit betekent dat de rente wereldwijd (gedreven door een sell-off in treasuries) fors omhoog schiet.

De redenering is dat als de Fed weldra minder papier zal opkopen er minder vraag naar overheidspapier zal zijn. Gijsels geeft trouwens al een hele tijd aan dat de rente zo extreme laag is omdat de centrale banken ze daar willen. Iedere verandering of iedere gepercipieerde verandering in het gedrag duwt daarom de rente hoger.

De winst van de BEL 20 situeert zich tussen een kwart en een half procent. Bpost noteert licht hoger op de eerste noteringsdag, maar van een explosieve nieuwkomer is zeker geen sprake. De gebeurtenissen van de voorbije dagen bieden in ieder geval nog heel wat gespreksstof. De commentaren van Ben Bernanke werden volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas door de markten geinterpreteerd als een stuk meer hawkish dan verwacht. Dit betekent dat de rente wereldwijd (gedreven door een sell-off in treasuries) fors omhoog schiet. De redenering is dat als de Fed weldra minder papier zal opkopen er minder vraag naar overheidspapier zal zijn. Gijsels geeft trouwens al een hele tijd aan dat de rente zo extreme laag is omdat de centrale banken ze daar willen. Iedere verandering of iedere gepercipieerde verandering in het gedrag duwt daarom de rente hoger.