In de toekomstige logistieke organisatie van bpost wordt het nieuwe sorteercentrum Brussel X het grootste sorteercentrum van het land. In dit nieuwe sorteercentrum zal de volledige pakketsortering worden gecentraliseerd, zal 50% van de nationale briefsortering plaatsvinden en zal het grootste deel van de postbestelling in Brussel en Vlaams-Brabant worden voorbereid.

bpost verwacht dat het aantal tewerkstellingsplaatsen in Brussel X zal toenemen tot 1.500 voltijdse equivalenten. Vandaag zijn dat er 700.

In de toekomstige logistieke organisatie van bpost wordt het nieuwe sorteercentrum Brussel X het grootste sorteercentrum van het land. In dit nieuwe sorteercentrum zal de volledige pakketsortering worden gecentraliseerd, zal 50% van de nationale briefsortering plaatsvinden en zal het grootste deel van de postbestelling in Brussel en Vlaams-Brabant worden voorbereid. bpost verwacht dat het aantal tewerkstellingsplaatsen in Brussel X zal toenemen tot 1.500 voltijdse equivalenten. Vandaag zijn dat er 700.