De analisten van ABN Amro zijn echter van mening dat de toekomst voor BP momenteel niet alleen maar zonnig is. Het houden-advies blijft kracht.

BP zag de netto winst in het derde kwartaal met 19% dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 5,17 miljard.

Op kwartaalbasis was er echter sprake van een forse winststijging (+40%). Bovendien lag de winst beduidend hoger dan analisten hadden verwacht: in de markt werd gerekend op een winst van USD 4,12 miljard.

Als klap op de vuurpijl liet BP weten, het kwartaaldividend met 12,5% te verhogen (van 8 dollarcent naar 9 dollarcent).

Beter dan verwachte cijfers zijn opstekers

De beter dan verwachte kwartaalcijfers en de verhoogde dividenduitkering zijn uiteraard opstekers. Het lijkt erop dat de upstream activiteiten van BP (exploratie en productie) hun dieptepunt hebben bereikt gedurende het tweede en het derde kwartaal.

De analisten van ABN Amro denken echter dat het plaatje met betrekking tot de downstream activiteiten (raffinage en marketing) minder zonnig is: zo staat BP voor ingrijpende onderhoudswerkzaamheden bij twee raffinaderijen.

Daarnaast loopt er nog een rechtszaak tegen BP inzake de rol van het bedrijf bij de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. ABN Amro kiest ervoor het houden-advies voor het aandeel BP te handhaven.

De analisten van ABN Amro zijn echter van mening dat de toekomst voor BP momenteel niet alleen maar zonnig is. Het houden-advies blijft kracht. BP zag de netto winst in het derde kwartaal met 19% dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 5,17 miljard. Op kwartaalbasis was er echter sprake van een forse winststijging (+40%). Bovendien lag de winst beduidend hoger dan analisten hadden verwacht: in de markt werd gerekend op een winst van USD 4,12 miljard. Als klap op de vuurpijl liet BP weten, het kwartaaldividend met 12,5% te verhogen (van 8 dollarcent naar 9 dollarcent).Beter dan verwachte cijfers zijn opstekers De beter dan verwachte kwartaalcijfers en de verhoogde dividenduitkering zijn uiteraard opstekers. Het lijkt erop dat de upstream activiteiten van BP (exploratie en productie) hun dieptepunt hebben bereikt gedurende het tweede en het derde kwartaal. De analisten van ABN Amro denken echter dat het plaatje met betrekking tot de downstream activiteiten (raffinage en marketing) minder zonnig is: zo staat BP voor ingrijpende onderhoudswerkzaamheden bij twee raffinaderijen. Daarnaast loopt er nog een rechtszaak tegen BP inzake de rol van het bedrijf bij de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. ABN Amro kiest ervoor het houden-advies voor het aandeel BP te handhaven.