De zware beschuldigingen van het Amerikaanse ministerie van Justitie kunnen leiden tot een boete van meer dan USD 20 miljard voor BP.

Er wordt volgens ABN Amro echter gerekend op een schikking voordat het proces 14 januari volgend jaar van start gaat.

BP heeft al buiten de rechtszaal om een collectieve schaderegeling ter waarde van USD 7,8 miljard getroffen met de private sector, verenigd in het Plaintiffs Steering Comité. In de schikking zijn echter geen claims van het Amerikaanse ministerie van Justitie opgenomen.

Laag gewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten

Er is gespeculeerd over een schikking tussen BP en het ministerie van Justitie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november en voordat het proces in januari van start gaat.

Het lijkt erop alsof Justitie met de mededeling de druk op BP wil opvoeren om te schikken. Omdat het Britse olieconcern zich niet zal neerleggen bij de zware beschuldigingen zal de rechtszaak vermoedelijk jaren in beslag nemen.

Het nieuws onderstreept het feit dat BP nog steeds te maken heeft met de juridische nasleep van de olieramp. Dit wordt in de koers van het aandeel verdisconteerd: het aandeel heeft een lagere waardering dan sectorgenoten. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden.

De zware beschuldigingen van het Amerikaanse ministerie van Justitie kunnen leiden tot een boete van meer dan USD 20 miljard voor BP. Er wordt volgens ABN Amro echter gerekend op een schikking voordat het proces 14 januari volgend jaar van start gaat. BP heeft al buiten de rechtszaal om een collectieve schaderegeling ter waarde van USD 7,8 miljard getroffen met de private sector, verenigd in het Plaintiffs Steering Comité. In de schikking zijn echter geen claims van het Amerikaanse ministerie van Justitie opgenomen.Laag gewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten Er is gespeculeerd over een schikking tussen BP en het ministerie van Justitie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november en voordat het proces in januari van start gaat. Het lijkt erop alsof Justitie met de mededeling de druk op BP wil opvoeren om te schikken. Omdat het Britse olieconcern zich niet zal neerleggen bij de zware beschuldigingen zal de rechtszaak vermoedelijk jaren in beslag nemen. Het nieuws onderstreept het feit dat BP nog steeds te maken heeft met de juridische nasleep van de olieramp. Dit wordt in de koers van het aandeel verdisconteerd: het aandeel heeft een lagere waardering dan sectorgenoten. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden.