Het bekendgemaakte bedrag is zo'n USD 3 miljard hoger dan we eerder, op basis van uitspraken van het management van BP, hadden verwacht.

De schattingen voor de totale kosten die BP heeft als gevolg van de olieramp in de Golf van Mexico, zijn verder opgelopen. Uit het nieuws blijkt dat BP zich ondanks die hogere kosten, toch aan zijn belofte kan houden om de komende jaar veel kapitaal terug te geven aan aandeelhouders, via de terugkoop van eigen aandelen en hogere dividenduitkeringen.

De positieve koersreactie is grotendeels hierdoor te verklaren. ABN Amro heeft een ongewijzigd advies.

Het bekendgemaakte bedrag is zo'n USD 3 miljard hoger dan we eerder, op basis van uitspraken van het management van BP, hadden verwacht. De schattingen voor de totale kosten die BP heeft als gevolg van de olieramp in de Golf van Mexico, zijn verder opgelopen. Uit het nieuws blijkt dat BP zich ondanks die hogere kosten, toch aan zijn belofte kan houden om de komende jaar veel kapitaal terug te geven aan aandeelhouders, via de terugkoop van eigen aandelen en hogere dividenduitkeringen. De positieve koersreactie is grotendeels hierdoor te verklaren. ABN Amro heeft een ongewijzigd advies.