De koers van BP is sinds het ontploffen van Deepwater Horizon op 20 april met 45% gedaald. BP is een aandeel dat in zowat elke beleggingsportefeuille aanwezig is, zodat institutionele beleggers grote verliezen dreigen te lijden op hun BP-posities.

Todd Harrison, CEO van Minyanville.com, is echter bijzonder ongerust over de chart van BP. Die begint namelijk verdacht snel te trekken op die van Lehman Brothers voor de instorting van de zakenbank.

Daarnaast beschikt BP over een grote trading divisie, die de rest van de energiemarkt in gevaar kan brengen. Het wegvallen van één steen kan het ganse dominospel op de energiemarkt doen omvallen. Bank of America heeft zijn traders al aanbevolen om geen posities op BP meer in te nemen.

De koers van BP is sinds het ontploffen van Deepwater Horizon op 20 april met 45% gedaald. BP is een aandeel dat in zowat elke beleggingsportefeuille aanwezig is, zodat institutionele beleggers grote verliezen dreigen te lijden op hun BP-posities. Todd Harrison, CEO van Minyanville.com, is echter bijzonder ongerust over de chart van BP. Die begint namelijk verdacht snel te trekken op die van Lehman Brothers voor de instorting van de zakenbank. Daarnaast beschikt BP over een grote trading divisie, die de rest van de energiemarkt in gevaar kan brengen. Het wegvallen van één steen kan het ganse dominospel op de energiemarkt doen omvallen. Bank of America heeft zijn traders al aanbevolen om geen posities op BP meer in te nemen.