Dat is 3 miljard vaten aan bewezen reserves minder dan in 2007. Bovendien daalde de consumptie in de OESO-landen voor het eerst onder dat van de rest van de wereld, inclusief China.

Volgens topman Tony Hayward van BP overtrof de productie van ruwe olie in 2008 de vraag, zeker in de tweede helft van het jaar. Er zijn volgens Hayward genoeg bewezen reserves om nog een tijdje verder te kunnen.

De uitdaging voor de toekomst ligt boven de grond en niet onder de grond, aldus nog Hayward. Het zal met name afhangen van de manier waarop we met olie omspringen of de voorraden voldoende zijn.

Dat is 3 miljard vaten aan bewezen reserves minder dan in 2007. Bovendien daalde de consumptie in de OESO-landen voor het eerst onder dat van de rest van de wereld, inclusief China. Volgens topman Tony Hayward van BP overtrof de productie van ruwe olie in 2008 de vraag, zeker in de tweede helft van het jaar. Er zijn volgens Hayward genoeg bewezen reserves om nog een tijdje verder te kunnen. De uitdaging voor de toekomst ligt boven de grond en niet onder de grond, aldus nog Hayward. Het zal met name afhangen van de manier waarop we met olie omspringen of de voorraden voldoende zijn.