Beide steunlijnen verbinden de bodems van 2011 en 2012 met elkaar. De koersdaling van dit jaar lijkt steun te gaan vinden op deze twee steunlijnen.

De daling van de beursindex heeft er ook toe geleid dat de RSI-indicator de oververkochte zone lijkt te bereiken.

Een oververkochte markt in combinatie met een belangrijke steunlijn die lijkt te houden, is voor Van Herck aanleiding om een positie te nemen. Hij rekent op een terugkeer naar de toppen van 2012 en 2013 op 63.400 punten.

Op de daggrafiek ziet Van Herck hoe de index een neerwaartse correctie inzette vanaf september 2012.

Sinds de start van het jaar zien we hoe de index sterk de daling van de grondstoffenprijzen volgde. Deze week echter vond er een trendommekeer plaats onder invloed van o.a. het betere fundamentele nieuws uit China.

Daarnaast ziet Van Herkc op technisch vlak een positieve divergentie tussen koers en RSI-indicator.

De koers heeft al een kortetermijndalende weerstandslijn opwaarts doorbroken en Van Herck rekent op een verdere stijging naar de koerstoppen van september 2012 en december 2013 (rond 63.400 punten). Hij bespeelt dit potentieel via de Lyxor ETF Brazil.

Beide steunlijnen verbinden de bodems van 2011 en 2012 met elkaar. De koersdaling van dit jaar lijkt steun te gaan vinden op deze twee steunlijnen. De daling van de beursindex heeft er ook toe geleid dat de RSI-indicator de oververkochte zone lijkt te bereiken. Een oververkochte markt in combinatie met een belangrijke steunlijn die lijkt te houden, is voor Van Herck aanleiding om een positie te nemen. Hij rekent op een terugkeer naar de toppen van 2012 en 2013 op 63.400 punten. Op de daggrafiek ziet Van Herck hoe de index een neerwaartse correctie inzette vanaf september 2012. Sinds de start van het jaar zien we hoe de index sterk de daling van de grondstoffenprijzen volgde. Deze week echter vond er een trendommekeer plaats onder invloed van o.a. het betere fundamentele nieuws uit China. Daarnaast ziet Van Herkc op technisch vlak een positieve divergentie tussen koers en RSI-indicator. De koers heeft al een kortetermijndalende weerstandslijn opwaarts doorbroken en Van Herck rekent op een verdere stijging naar de koerstoppen van september 2012 en december 2013 (rond 63.400 punten). Hij bespeelt dit potentieel via de Lyxor ETF Brazil.