De bouwgerelateerde activiteiten zullen een lichte omzetdaling kennen, zo merkt SG Private Banking op. De marges zullen opnieuw licht onder druk staan. De telecomdivisie verwacht een licht hogere omzet.

De schuldenlast is comfortabel waardoor het dividend werd verhoogd van 1,50 tot 1,60 EUR per aandeel. Bouygues heeft zich goed voorbereid op een moeilijk 2009 met een goede kostenfocus, een sterke balans en een voorzichtige investeringspolitiek. Hierdoor zou de winstdaling relatief beperkt moeten blijven.

Bouygues vormt volgens SG Private Banking een evenwichtige mix van defensieve activiteiten met een hoge visibiliteit én cyclische activiteiten die kunnen profiteren van een economisch herstel.

De hoge onderwaardering tegenover de intrinsieke waarde (ca. 40 EUR) én het stevige dividendrendement (6,9%) zijn belangrijke troeven. Het aandeel is volgens SG Private Banking sterk koopwaardig met een koersdoel van 40 EUR.

De bouwgerelateerde activiteiten zullen een lichte omzetdaling kennen, zo merkt SG Private Banking op. De marges zullen opnieuw licht onder druk staan. De telecomdivisie verwacht een licht hogere omzet. De schuldenlast is comfortabel waardoor het dividend werd verhoogd van 1,50 tot 1,60 EUR per aandeel. Bouygues heeft zich goed voorbereid op een moeilijk 2009 met een goede kostenfocus, een sterke balans en een voorzichtige investeringspolitiek. Hierdoor zou de winstdaling relatief beperkt moeten blijven.Bouygues vormt volgens SG Private Banking een evenwichtige mix van defensieve activiteiten met een hoge visibiliteit én cyclische activiteiten die kunnen profiteren van een economisch herstel. De hoge onderwaardering tegenover de intrinsieke waarde (ca. 40 EUR) én het stevige dividendrendement (6,9%) zijn belangrijke troeven. Het aandeel is volgens SG Private Banking sterk koopwaardig met een koersdoel van 40 EUR.