De operationele winst daalde met 55% tot 174 mln EUR, onder de consensus van 214 mln EUR. De dalende advertentie-inkomsten bij TF1 waren verantwoordelijk voor de helft van deze daling.

Het operationeel resultaat bij Colas, traditioneel in de rode cijfers in het eerste kwartaal, kwam uit op een verlies van 115 mln EUR tegenover een verlies van 48 mln EUR vorig jaar.

Construction tekende een omzetdaling van 4% op en de operationele marge daalde van 3,4% tot 2,5% door budgetoverschrijdingen bij het Gautrain-project in Zuid-Afrika.

Bouygues Immobilier teerde op de binnengehaalde bouwprojecten van vorige jaren waardoor de omzet met 11% steeg. De operationele marge daalde met 220bp tot 6,7% ten gevolge van hogere promotionele inspanningen om de verkoop op peil te houden.

De EBITDA van de telecomdivisie daalde met 8% door hogere commerciële kosten ten gevolge van de lancering van quadruple play-video.

De omzetdoelstelling voor 2009 werd neerwaarts aangepast van 31,7 (-3,1%) naar 31,3 mld EUR (-4,4%). Redenen zijn de zwakkere vooruitzichten bij TF1 (-100 mln EUR) en de daling van de
bestellingen van Bouygues Construction met 30% in het eerste kwartaal (-300 mln EUR).

De rendabiliteit stond bij Bouygues in het - minder belangrijke - eerste kwartaal meer onder druk dan verwacht. De groepsmarge zal in 2009 verder onder druk staan, maar minder sterk dan in het eerste kwartaal.

Hoewel het winstmomentum duidelijk negatief is, blijft SG Private Banking achter het koopadvies op dit gediversifieerde conglomeraat staan omwille van de hoge onderwaardering tegenover de geschatte intrinsieke waarde van 43 EUR én het stevige dividendrendement.

De operationele winst daalde met 55% tot 174 mln EUR, onder de consensus van 214 mln EUR. De dalende advertentie-inkomsten bij TF1 waren verantwoordelijk voor de helft van deze daling. Het operationeel resultaat bij Colas, traditioneel in de rode cijfers in het eerste kwartaal, kwam uit op een verlies van 115 mln EUR tegenover een verlies van 48 mln EUR vorig jaar. Construction tekende een omzetdaling van 4% op en de operationele marge daalde van 3,4% tot 2,5% door budgetoverschrijdingen bij het Gautrain-project in Zuid-Afrika. Bouygues Immobilier teerde op de binnengehaalde bouwprojecten van vorige jaren waardoor de omzet met 11% steeg. De operationele marge daalde met 220bp tot 6,7% ten gevolge van hogere promotionele inspanningen om de verkoop op peil te houden. De EBITDA van de telecomdivisie daalde met 8% door hogere commerciële kosten ten gevolge van de lancering van quadruple play-video. De omzetdoelstelling voor 2009 werd neerwaarts aangepast van 31,7 (-3,1%) naar 31,3 mld EUR (-4,4%). Redenen zijn de zwakkere vooruitzichten bij TF1 (-100 mln EUR) en de daling van de bestellingen van Bouygues Construction met 30% in het eerste kwartaal (-300 mln EUR). De rendabiliteit stond bij Bouygues in het - minder belangrijke - eerste kwartaal meer onder druk dan verwacht. De groepsmarge zal in 2009 verder onder druk staan, maar minder sterk dan in het eerste kwartaal.Hoewel het winstmomentum duidelijk negatief is, blijft SG Private Banking achter het koopadvies op dit gediversifieerde conglomeraat staan omwille van de hoge onderwaardering tegenover de geschatte intrinsieke waarde van 43 EUR én het stevige dividendrendement.